×
Immigration Processing to Be Suspended During Election day and the Jewish holiday of Passover    ||    Slowdown (Partial Strike) at the Border Control in Israel & Prevailing Wage for 2015- January 13, 2015    ||    Renouncement of Israeli Citizenship & 2015 Government Fees- January 4, 2015    ||    Termination of 30 Days Work Authorization (SEA) Pilot Program - December 23, 2014    ||    December Consulate Holidays - December 10, 2014    ||   

Home

תהליך קבלת ויזה מסוג ב -2 - אשרת מבקר לישראל

שאלות נפוצות לגבי אשרת ב-2

שאלות נוספות לגבי אשרת ב-2 -נלווים

על מנת להיכנס לישראל דרוש דרכון תקף, בצירוף אשרה, כתלות בלאום המבקר.

ככלל, בני לאום של האיחוד האירופי, ארצות הברית, קנדה, יפן ומדינות נוספות יכולים להיכנס לישראל ללא אשרה, לתקופה של עד 90 יום. תעסוקה מכל סוג שהוא אינה מותרת לאורך התקופה. הארכת תקופה זו לשישה חודשים לכל היותר ניתנת באישור משרד הפנים.

המונח ביקור עסקי אינו מצוין באופן ברור בחוק הישראלי, עם זאת, ברור כי אם מטרת הביקור הינה עסקית, יצרנית, יש להשיג אישור עבודה. זאת ללא קשר לאורך הביקור.

אדם המבקש להיכנס לישראל למטרות עסקים, אשר לאומו אינו משתייך לרשימת המדינות אשר אינן חייבות באשרת מבקר, חייב להשיג אשרת מבקר תחת הסמכות השיפוטית של אזור מגוריו. החוק הישראלי מעניק אשרות מסוג ב-2 הן לתיירים והן לאנשי עסקים.

עבור מבקרים עסקיים, תהליך השגת ב -2 כולל שלושה שלבים בירוקרטים נפרדים:
1. הגשת הבקשה במשרד הפנים; 2. הנפקת האשרה בקונסוליה הישראלית הרלוונטית בחו"ל, לפני ההגעה לישראל; 3. הארכת האשרה במשרד הפנים לאחר הגעה לישראל, במידת הצורך.

 

צעד ראשון: בקשת האשרה

קונסוליות ישראליות דורשות לרוב ממבקר שאינו שייך לאחת המדינות מרשימת המדינות שאינן חייבות באשרה, כי יהיה תחת חסות של חברה ישראלית. חברה הנותנת חסות למבקש עושה זאת על ידי הגשת בקשה למשרד הפנים. על הבקשה להכיל פירוט מלא של הביקור המתוכנן, וכן את פרטיו של המבקר, כולל השכלה, ניסיון תעסוקתי, הסדרת הלינה של המבקר, ועוד. זמן העיבוד של בקשות מסוג זה עורך כ 2-4 שבועות.

אם אושרה הבקשה, משרד הפנים יורה לקונסוליה הרלוונטית להנפיק את האשרה.

במקרים מסוימים, כתלות בלאום המבקש, תידרש בדיקה ביטחונית מיוחדת טרם אישור הבקשה. בדיקה זו עורכת בין 2-8 שבועות

 

צעד שני: תהליך קונסולארי

לפי הוראות משרד הפנים (כפי שמצוין לעיל) הקונסוליה הישראלית תנפיק את ויזת המבקר בדרכון המבקש. האשרה לרוב תקפה לביקור ספציפי או לכל היותר ל 90 יום.

 

צעד שלישי: הארכת ויזה

לאחר הכניסה לישראל ניתן להאריך את האשרה על ידי פניה לסניף המקומי של משרד הפנים. הארכה נוספת תינתן לתקופה נוספת של 90 יום לכל היותר. על הבקשה לכלול הסבר לצורך בהארכה וכן פירוט הפעילות לאורך התקופה המבוקשת.

JS turned off. Go to home page.

Site Style Changer

10 Predefined skins

You can easily replace font, background and color scheme.