×
Immigration Processing to Be Suspended During Election day and the Jewish holiday of Passover    ||    Slowdown (Partial Strike) at the Border Control in Israel & Prevailing Wage for 2015- January 13, 2015    ||    Renouncement of Israeli Citizenship & 2015 Government Fees- January 4, 2015    ||    Termination of 30 Days Work Authorization (SEA) Pilot Program - December 23, 2014    ||    December Consulate Holidays - December 10, 2014    ||   

Home

L-1 מועבר בחברה עסקית

אשרת L-1 נועדה לאפשר לחברות רב לאומיות להעביר, באופן זמני, מנהלים ומומחים לארה"ב.

התנאים המקדמיים לכשירות לאשרת L-1 כוללים את התנאים הבאים:
(1) קיים קשר ארגוני מתאים בין השלוחה האמריקאית לבין השלוחה הישראלית (לדוגמה, חברת אם, חברת בת, סניף, חברת אחות).
(2) העובד הועסק אצל השלוחה הישראלית תחילה, במשך שנה אחת לפחות מתוך שלוש השנים האחרונות.
(3) העסקה זו הייתה בתפקיד בכיר (Executive), תפקיד ניהולי או תפקיד הדורש ידע התמחותי.
(4) העובד מיועד לעבוד בתפקיד דומה בארה"ב אצל השלוחה האמריקאית.

אשרת L-1 נחלקת לשני סוגים עיקריים: אשרת L-1A מיועדת לבכירים ולמנהלים ואשרת L-1B מיועדת לבעלי ידע התמחותי. בדרך כלל, מוענקת אשרת L-1 לתקופה הראשונית של שלוש שנים. בכיר או מנהל באשרת L-1A ניתן להאריך השהות לארבע שנים נוספות (סך הכול שבע שנים). עובד בעל ידע התמחותי באשרת L-1B ניתן להאריך השהות לשנתיים נוספות (סך הכול חמש שנים).

חברות שצריכות לקבל אשרות L-1 כדי להעביר עובדים על בסיס תכוף עשויה מעדיפה לבקש סטאטוס של "Blanket L-1" אשר מאפשר לחברה לבקש אשרות L-1 לכמה עובדים בבקשה אחת, ולא לבקש אשרת L-1 לכל עובד בנפרד. כאשר חברה מוסמכת, החברה יכולה לבקש אשרות L-1 בתוך סטאטוס "Blanket L-1" להעביר את כל המנהלים, בכירים, ועובדי בעל ידע התמחותי בתוך החברה.

עובדים זרים שאינם מקצועיים, אינם זכאים - העובד חייב לקבל לפחות תואר ראשון (baccalaureate) או תואר שווה ערך זר. מעסיקים שמבקשים להעביר עובדים עם ידע מיוחד שאינם מקצועיים אינם יכולים להשתמש ב- "Blanket L-1" לעובדים האלה ולכן, חייבים לבקש אשרת L-1 בנפרד לכל עובד שאינו מקצועי. אחרת, הדרישות מהעובד ותקופת השהות של "Blanket L-1" ואשרת L-1 זהים (אם L-1A או L-1B).

המעסיק המבקש (אם חברת האם, שלוחה, סניף, או חברת בת) תהיה צריכה בדרך כלל להיות חברה רב-לאומית גדולה העומדת בדרישות הבאות:
1) החברה המעסיקה וגופיה חייב לעסוק במסחר או בשירותים;
2) למעסיק המבקש יש משרד בארה"ב הפעיל במשך שנה לפחות;
3) למעסיק המבקש יש לפחות 3 סניפים, חברות בת, או שלוחות שנמצאים בארה"ב ומחוצה לה; ו-
4) המעסיק המבקש חייב לעמוד באחד התנאים:
א) קיבל אשרת L-1 לפחות עבור 10 מנהלים, בכירים, או מקצועיים בעלי ידע התמחותי לפני למעלה 12 חודשים;
ב) למעסיק יש חברות בנות או שלוחות שנמצאות בארה"ב עם היקף מכירות שנתי משולב של לפחות 25 מיליון דולר; או
ג) למעסיק יש לפחות 1,000 עובדים ממוקמים בארה"ב.

אין מכסה שנתית לאשרת L-1.


* * * * *
אישור סטטוטורי עבור סוגי ויזה האלה ניתן למצוא בחוק ההגירה והאזרחות באתר:
http://frwebgate.access.gpo.gov/cgi-bin/usc.cgi?ACTION=RETRIEVE&FILE=$$xa$$busc8.wais&start=134104&SIZE=314774&TYPE=TEXT.
מידע מפורט יותר ניתן למצוא באתר: http://edocket.access.gpo.gov/cfr_2008/janqtr/pdf/8cfr214.2.pdf.

JS turned off. Go to home page.

Site Style Changer

10 Predefined skins

You can easily replace font, background and color scheme.