×
Immigration Processing to Be Suspended During Election day and the Jewish holiday of Passover    ||    Slowdown (Partial Strike) at the Border Control in Israel & Prevailing Wage for 2015- January 13, 2015    ||    Renouncement of Israeli Citizenship & 2015 Government Fees- January 4, 2015    ||    Termination of 30 Days Work Authorization (SEA) Pilot Program - December 23, 2014    ||    December Consulate Holidays - December 10, 2014    ||   

Home

שאלות נפוצות לגבי אשרת עבודה ב-2 - אשרת נלווים

1. האם ישנו הבדל בתהליך לאשרת נלווה כאשר העובד מצוי תחת חוזה העסקה בחברה השולחת או כאשר מושאל לחברה במדינת היעד? כלומר , האם התהליך משתנה כאשר טיב המינוי שונה?

התהליך זהה בשני המקרים.

 

2. באיזה נקודה ניתן להתחיל בטיפול בויזה עבור בני זוג נלווים? האם ניתן להתחיל בו זמנית יחד עם הטיפול בויזת העבודה לעובד או רק אחרי שכבר קיבל את הויזה?.

עבור אזרחי מדינות שאינן פטורות מויזת כניסה יהיה צורך בהגשת בקשה לויזת B-2 בן זוג נלווה בו זמנית עם הגשת הבקשה לויזת B-1 לעובד. כאשר מדובר באזרחי מדינות אשר פטורות מויזת כניסה תוגש הבקשה לויזת B-2 בן זוג נלווה רק לאחר קבלת ויזת עבודה B-1 עבור העובד.

 

3. האם החוק הישראלי מכיר בנישואים חד מיניים?

החוק הישראלי מגדיר כי עובד זר אינו מורשה להביא עימו את בן זוגו מנישואים חד מיניים באשרת B-2 בן זוג נלווה. יתרה מכך, בקונסוליות מסוימות אף בודקים שבן הזוג אכן נותר מחוץ לישראל בזמן תהליך קבלת אשרת העבודה לעובד. עובד תחת קטגוריית "מומחה זר"  יכול להביא  את הנושא של בן זוגו מנישואים חד מיניים לידיעת משרד הפנים. העובד נדרש להציג תיאור מפורט של מהות הקשר עם בן הזוג תוך הדגשת נושא אשרת B-2 לנלווה.

 

4. האם יש חשיבות לכך שזוגות חד מיניים יהיו נשואים או לא?

הוכחות כגון מסמך לקיימות קשר נישואין חד מיני בהחלט ישרת כראיה בדבר רצינות הקשר בין הזוג.

 

5. במקרה של זוגיות חד מינית ללא בסיס נישואין, האם בן הזוג יוכר כבן זוג נלווה?

החוק הישראלי מגדיר כי עובד זר אינו מורשה להביא עימו את בן זוגו מנישואים חד מיניים באשרת B-2 בן זוג נלווה. יתרה מכך, בקונסוליות מסוימות אף בודקים שבן הזוג אכן נותר מחוץ לישראל בזמן תהליך קבלת אשרת העבודה לעובד. עובד תחת קטגוריית "מומחה זר" יכול להביא את הנושא של בן זוגו מנישואים חד מיניים לידיעת משרד הפנים. העובד נדרש להציג תיאור מפורט של מהות הקשר עם בן הזוג תוך הדגשת נושא אשרת B-2 לנלווה.

 

6. האם בני זוג נדרשים להגיש בקשה לויזה בטרם הגעתם לישראל?

עבור אזרחי מדינות שאינן פטורות מויזת כניסה יהיה צורך בהגשת בקשה לויזת B-2 בן זוג נלווה בו זמנית עם הגשת הבקשה לויזת B-1 לעובד טרם הכניסה לישראל. כאשר מדובר באזרחי מדינות אשר פטורות מויזת כניסה תוגש הבקשה לויזת B-2 בן זוג נלווה רק לאחר קבלת ויזת עבודה B-1 עבור העובד.

 

7. האם בני זוג יכולים להגיש בקשה לויזת B-2 בן זוג נלווה ישירות במדינת היעד (ישראל) ללא הליך קונסולרי מקדים?

עבור אשרחי מדינות שאינן פטורות מויזת כניסה ישנו צורך בהליך קונסולרי מקדים. לא יהיה צורך בהליך קונסולרי מקדים עבור אזרחי מדינות אשר פטורות מויזת כניסה.

 

8. בהתבסס על נסיונך, האם בתהליך עבור בן הזוג יש איזושהי נקודה מסוימת שבה נדרש מתן תשומת לב לנושאים ספציפיים?

במקרה של ילדים נלווים לא ביולוגיים תידרש הוכחת אפוטרופוסות חוקית.

 

9. האם ישנם מסמכים בתהליך אשר ידרשו ליגליזציה?

אף מסמך. אבל יש לזכור שלמשרד הפנים ישנה הסמכות לקבוע את הדרישות עבור מסמכים ספציפיים אם ימצאו לנכון.

 

10. האם בני זוג בסטטוס B-2 מורשים לעבוד?

לא.

 

11. מהם זמני הטיפול בהגשת בקשה לויזת B-2 נלווה?

זמן טיפול ממוצע עבור אזרחי מדינות שאינן פטורות מויזת כניסה הינו בערך 1-2 שבועות, להוציא יוצאי דופן נדרשים כגון אישור ביטחוני מקדים (דוגמת אזרחי מדינת מלזיה ומדינות מוסלמיות נוספות). זמן טיפול הליך קונסולרי יכול להימשך החל מ-1 יום (באירופה) ועד לשבועיים (בהודו) ותלוי במידה רבה גם בעומס העבודה בקונסוליה. 

 

12. מהם זמני הטיפול עבור בן זוג החל מהגשת הבקשה הראשונית ועד קבלת האישור (ועד שיורשו להגיע לישראל)?

זמן הטיפול הממוצע הינו 2-4 שבועות. 

 

13. על מי חלה הגדרת "B-2 נלווה"? (אישה/בעל, ילדים, הורים, סבא וסבתא וכו'..)

אישה/בעל וילדים מתחת לגיל 18.

 

14. האם יש הגבלת גיל בעבור ילדים בסטטוס אשרת B-2 נלווה?

ישנה מגבלת גיל. הילד נדרש להיות מתחת לגיל 18. 

 

 

 

 

 

 

JS turned off. Go to home page.

Site Style Changer

10 Predefined skins

You can easily replace font, background and color scheme.