Contact

PDF Print E-mail

סין - תהליך קבלת אשרת עבודה

מאת: משרד עו"ד קן-תור & עכו

מעודכן - ספטמבר 2008

 

סקירה כללית:

· סין מתירה עבודה ופעילות עסקית לבעלי ויזה עסקית מסוג "F" לתקופה מקסימלית של עד 90 יום, כולל הארכות.

· בקשות להארכת אשרה מסוג F צריכות להיות מוגשות כיום באופן אישי ע"י מבקש הבקשה. לצורך הארכת אשרה מסוג F, על המבקש להציג בין השאר מסמכים כמו רישיון העסק המקורי של החברה הסינית נותנת החסות לבקשה.

· אם מתוכננת עבודה בסין לתקופה העולה על 90 יום, יש להגיש בקשה לאשרת עבודה.

· על כל הבקשות לאשרת עבודה להיות בחסות חברה סינית. אשרות עבודה סיניות ניתנות רק עבור עבודה במיקום מדוייק בסין.

· אשרות העבודה ניתנות לרוב לתקופה של 12 חודשים, אך ניתנות לחידוש בקלות.

· כחלק מתהליך קבלת אשרת העבודה נדרשת בדיקה רפואית מאת הרשות הסינית האחראית לענייני העסקת זרים.

· כל בעלי אשרות העבודה ואשרות השהייה בבייג'ינג נדרשים כיום להגיש בקשה לרישום שהייה זמנית בכל פעם שהם שבים מנסיעה בינלאומית מחוץ לסין. אזרחים זרים ומבקרים זמניים נדרשים לבצע את הרישום לפני ההגעה לבייג'ינג.

· בעבר דרשו הרשויות רישום טרם ההגעה רק ממבקרים ארעיים. מחוץ לבייג'ינג דרישות הרישום ממשיכות לחול רק לגבי מבקרים ארעיים.

· קיים שוני בדרישות הרישום בין קבוצות שונות כמו בכפר ובעיר וכו'.

 

הדרישות:

· בעלי אשרה עסקית (F1) רשאים לבצע מגוון רחב למדי של פעילויות עסקיות.

· ביקורים לצורך מכירות לקונים פוטנציאליים;

· השתתפות בפגישות, ישיבות וירידים מסחריים;

· ניהול משא ומתן עם שותפים עסקיים במטרה לחתום על חוזים עסקיים;

· ניהול ופיקוח על מפעלים;

· ביצוע של חוזים מסחריים;

· אספקת שירותים לציוד מיובא;

· מעמד של מבקר עסקי מאפשר עבודה בסין לתקופה של עד 90 יום.

 

סנקציות:
מאז שנת 2007 מבצע משרד העבודה הסיני ביקורות פתע ואף מבצע גירוש מיידי לאלה אשר עובדים ללא אישורים מתאימים.
על החברה המקומית ועל מנהליה יוטל קנס בסכום של מעל 50,000$ (דולר/ארה"ב). בנוסף היא תעמוד בפני קשיים בבואה לבקש אישורי עבודה מתאימים לצורך העסקת אזרחים זרים.

על העובד הזר יוטל קנס בסכום ממוצע של 650$ (דולר/ארה"ב) יחד עם גירוש מיד לאחר מכן. כמו כן עלול העובד הזר להיכנס ל"רשימה שחורה" המכילה בתוכה את אלה אשר עברו עבירות בתחום ההגירה, ועקב כך עלולה להימנע כניסתו למדינות נוספות בעתיד.

 

הליך קבלת האשרה:

· שלב ראשון: בקשה לקבלת ויזה מסוג F במדינת המוצא של העובד הזר. המשרד הממשלתי האחראי: הקונסוליה/השגרירות הסינית במדינת מוצאו של העובד הזר.

משך הטיפול המשוער: עד שבוע

· שלב שני: בדיקה רפואית בשנחאי. המשרד הממשלתי האחראי :לשכת ההסגר בשנחאי , משך הטיפול המשוער:שבוע-שבועיים

· שלב שלישי: בקשה לקבלת תעודת רישום מגורים ארעיים,המשרד הממשלתי האחראי :תחנת המשטרה המקומית בשנחאי שלה הסמכות במקום מגוריו של העובד.

משך הטיפול המשוער: שבוע

· שלב רביעי: הגשת בקשה לאשרת עבודה,המשרד הממשלתי האחראי :משרד העבודה בשנחאי , משך הטיפול המשוער: שבועיים

· שלב חמישי: בקשה לקבלת רישיון מגורים ,המשרד הממשלתי האחראי :המשרד לבטחון הציבור בשנחאי , משך הטיפול המשוער: שבועיים